Niemand gaf Belgische doelman nog een kans, hij werd zelfs werkongeschikt verklaard: "Ik was verloren voor het profvoetbal"

Niemand gaf Belgische doelman nog een kans, hij werd zelfs werkongeschikt verklaard: "Ik was verloren voor het profvoetbal"
Foto: © Photonews

Bijna twee jaar geleden ging het fout bij Olivier Werner. De Belgische doelman speelde toen bij Sochaux en kwam zwaar in botsing met Orléans-spits Livio Nabab. Het begin van een lange lijdensweg. Nu is hij terug in België, bij Moeskroen. En zou hij normaal gezien eerste doelman worden.

Hij doet nu het relaas van wat er met hem gebeurde. "Mijn kuit was op zeven plaatsen gebroken en mijn scheenbeen zat in een hoek van negentig graden. Ik had een open beenbreuk waarbij het bot mijn huid had doorboord", vertelt Werner aan Sport/Voetbalmagazine.

Zijn carrière leek voorbij. "In Frankrijk heb ik heel wat dokters en chirurgen geraadpleegd en die waren unaniem: ik was verloren voor het profvoetbal. De scheenbeenbreuk genas niet en er was geen enkele hoop dat ik opnieuw zou voetballen."

Werkongeschikt

"Ik moest een document tekenen dat mij officieel werkongeschikt zou verklaren. Er lag zelfs een cheque klaar om me te vergoeden. Het bedrag dat mijn Franse verzekeraar mij zou toekennen was enorm. Ik had nu rijk kunnen zijn."

Maar Werner tekende niet. "Iemand uit de Ardennen krijg je niet klein. Als ik die ingesteldheid niet had, dan zou ik vandaag niet meer op een voetbalveld staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties