Standard-aanvaller vraagt geduld: "Ik heb nog enkele weken nodig om opnieuw top te zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Standard-aanvaller vraagt geduld: "Ik heb nog enkele weken nodig om opnieuw top te zijn"

Orlando Sa keerde na zijn avontuur in China terug naar Standard, maar voorlopig kon de Portugese aanvaller de netten nog niet doen trillen. Ook tegen Ajax kon hij nog niet echt overtuigen, al kreeg hij wel het vertrouwen van Michel Preud'homme.

Emond zat tegen Ajax op de bank, Sa behoorde tot de basiself. "We hebben voor Sa gekozen omdat we bestudeerd hadden dat Ajax problemen in de lucht had", legt Preud'homme uit. "Orlando is de aanvaller met het beste kopspel. Daarom hebben wij voor hem gekozen."

"En ook omdat we drie spitsen hebben", vervolgt de Luikse coach. "We wisten dat we met een spits zoals Djenepo Ajax pijn konden doen als ze vermoeid waren. Dat heeft hij ook gedaan. Elke speler zal geen 90 minuten spelen. Sa heeft nog enkele wedstrijden nodig om opnieuw op zijn best te zijn."

Eerste match

Ook de Portugees zelf weet dat hij nog niet op zijn best is. "Het was mijn eerste match na enkele intensieve trainingen. Ik wist dat ik een hele match nog niet aankon, maar ik heb mijn best gedaan. Als de coach mij nodig heeft, dan zal ik er staan. Maar ik moet geduldig zijn. Ik heb nog enkele weken nodig om opnieuw top te zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties