Waarom Sambu 'slechts' geel kreeg voor overtreding op Opare
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 60 reacties

De overtreding van Idrissa Sambu zag er gevaarlijk uit, maar verdiende slechts geel

Waarom Sambu 'slechts' geel kreeg voor overtreding op Opare
Foto: © photonews

Iedereen schreeuwde moord en brand bij de overtreding van Idrisa Sambu zaterdagavond op Antwerp-speler Daniel Opare. De fase zag er inderdaad spectaculair uit, maar ref Bram Van Driessche nam de juiste beslissing.

Vooral de Antwerp-supporters eisten rood. En we moeten toegeven dat we het in eerste instantie ook wel naar een uitsluiting voelden ruiken. Maar Van Driessche paste de reglementen juist toe. Hij bestrafte de overtreding met geel omdat Sambu de bal raakte en zijn voeten bij de tackle naar beneden gericht waren.

Dat werd op het moment zelf ook bevestigd door de VAR. Van Driessche paste dus de FIFA-regels correct toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties