Georges Leekens over zijn favoriete Belgische coaches: "Hein lijkt een beetje op mij"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 39 reacties
Georges Leekens over zijn favoriete Belgische coaches: "Hein lijkt een beetje op mij"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens is een man die nooit een blad voor de mond neemt. Hij was de eerste trainer in België die met flair en zelfvertrouwen over zichzelf sprak. En dat werd onthaald op hoongelach. Hij heeft wel een boon voor een paar huidige Belgische trainers.

Zo voetbalt Genk op een mooie manier onder een 'verse' trainer. "Ik ben gecharmeerd door Philippe Clement bij Genk. Toen ik de laatste keer bij Club werkte, had hij de beloften onder zijn hoede. Ik wilde Philippe toen al bij de A-kern", verklaart Leekens in HLN.

"Als speler was hij een type dat bezig was met het spelletje. Dat heb ik zelf gemerkt op het WK 1998, waar ik hem in mijn selectie opnam. Philippe is het bewijs dat je geen geweldige voetballer moet geweest zijn om een prima trainer te zijn - hij was geen Messi. Ik hou van Belgische coaches."

Maar er zijn nog twee coaches die hij graag bezig ziet. "Yves'ke doet het goed bij AA Gent. Da's óók al een speler die ik gehad heb. En Hein natuurlijk. Hij lijkt een beetje op mij.  Alleen sleur ik minder kilo's mee."

Vanhaezebrouck is een freak, zoals ik 

Vanhaezebrouck vergelijkt Leekens met zichzelf. "Hein ken ik al van bij Lokeren, waar hij mijn centrale verdediger was. Hij heeft persoonlijkheid. Intelligentie. Verbaal vermogen. Wat ik ook apprecieer, is dat hij bezeten is door zijn vak. Ik werkte dag en nacht, waarschijnlijk is dat bij Hein ook zo - een freak."

"En hij is zelfbewust, hé. In België ziet men dat niet graag. Vandaar ook dat er leedvermaak is als zulke mensen eens een tikje tegenslag kennen. Ook bij mij. Het zijn domme commentaren. Al kan ik het begrijpen. Ik heb maar een béétje gevoetbald - vijf keer kampioen en de Champions Leaguefinale gehaald - en als trainer was het niet veel beter, zeker? Pfff."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties