Hét wapen van Cercle Brugge: "De tegenstanders weten het nochtans, maar we slagen er toch telkens in"

Hét wapen van Cercle Brugge: "De tegenstanders weten het nochtans, maar we slagen er toch telkens in"
Foto: © photonews

Om te kunnen counteren en zo matchen winnen, heb je eerst en vooral een goeie defensie nodig en een sterke keeper. Laat Cercle Brugge die nu alle twee in huis hebben. Dan heb je dus een dodelijk counterploeg.

Paul Nardi, de 24-jarige doelman van Cercle, is een huis van vertrouwen. De promovendus kreeg nog maar drie doelpunten tegen en bouwde daarop het recept voor zijn succes. Met acht punten uit vier matchen scoren ze immers boven verwachting.

"Ik had veel werk vandaag, maar daardoor zat ik ook meteen in de match", aldus Nardi. "Ik had nooit gedacht dat we de competitie zo zouden beginnen. Dit is ongelooflijk. Maar het motiveert ons om elke match te proberen winnen."

Familie

En daarvoor hebben ze dus hét wapen gevonden: de tegenaanval. "Dat was vorig seizoen ook al zo. De tegenstanders weten dat nochtans, maar telkens slagen we erin om er iets mee te doen."

Verdediging naar aanval, 't is een machine momenteel. "We zijn een familie op en naast het veld. Ik heb superveel vertrouwen in mijn verdediging. Die tegengoal deed ons pijn en we zagen af, maar mijn verdediging plooide niet", zei hij met de glimlach. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties