Reactie Clement over zijn spitsen: "Samatta heeft het makkelijker, bij Gano zal het nog even duren"

Clement over zijn spitsen: "Samatta heeft het makkelijker, bij Gano zal het nog even duren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement was als speler onverzettelijk, nu is zijn ploeg dat. Clement heeft een hoop talentvolle jongens ervan kunnen overtuigen dat talent alleen niet genoeg is. Er moet gevochten worden. Straf werk!

En dat zijn groep dat zo snel heeft opgepikt, maakt Clement blij. "Inderdaad, ik ben tevreden dat de groep niet gaat twijfelen, ook niet bij een achterstand. Een groep die durft blijven duwen, ondanks een paar tegenslagen of missers. Ik heb heel veel respect voor de manier waarop Charleroi speelt, maar ook veel respect voor mijn spelers om die muur open te breken."

Zinho Gano is één van de jongens die nog moet leren hoe de machine van Clement precies werkt. Hij kreeg een basisplaats, maar kon nog niet overtuigen. "Het zal nog even duren om de looplijnen helemaal te leren", knikte Clement. "Daarom liet ik hem vandaag ook starten en hij zal nog kansen krijgen."

Goals niet het belangrijkste

Maar Samatta is de man in vorm. "Samatta is hier al een tijdje en heeft heel de voorbereiding meegemaakt. Voor hem is het makkelijker. Bij momenten speelde Zinho goed, bij momenten ook minder. Maar de spitspositie is de moeilijkste bij ons. Ik zeg altijd dat doelpunten maken niet het belangrijkste is. Als ze eerst hun werk doen - pressen, lopen, ruimte maken - komt de rest vanzelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties