Opmerkelijke resultaten in Spanje en Italië door de komst van de VAR

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Opmerkelijke resultaten in Spanje en Italië door de komst van de VAR

De Video Assistance Referee (VAR) heeft al veel van zich laten spreken in België en daarbuiten, maar in Spanje en Italië zijn de eerste resultaten bekendgemaakt. En die zijn toch wel wat opvallend te noemen.

Volgens El Pais heeft de komst van de VAR voor positieve resultaten gezorgd in Spanje en Italië. In Spanje werden tot 25% minder kaarten uitgedeeld bij de start van de nieuwe competitie, gemiddel 3,8 gele kaarten per wedstrijd.

Voorlopig zijn er zelfs nog geen rode kaarten uitgedeeld via de VAR, iets helemaal anders dan de zes van vorig seizoen bijvoorbeeld. De Spaanse krant denkt dat er iets voorzichtiger wordt gespeeld en minder excessen zijn, omdat de VAR altijd nog kan tussenkomen. 

Italië

In Italië zijn er ook 43% minder kaarten én zelfs 30% minder protest tegen beslissingen van de scheidsrechter tot op heden. Er is minder komedie en het publiek is ook opvallend rustiger in vergelijking met vorige seizoenen.

Ook in Spanje: Luis Suarez protesteerde amper na de annulatie van zijn nipte buitenspelgoal en afgelopen weekend protesteerde het thuispubliek van Valladolid amper bij de annulatie van het doelpunt in de laatste minuut tegen Barcelona.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties