Johan Boskamp lovend over de 'JPL-aanpak' van Roberto Martinez, maar...: "Die selectie begrijp ik niet zo goed"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Johan Boskamp lovend over de 'JPL-aanpak' van Roberto Martinez, maar...: "Die selectie begrijp ik niet zo goed"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roberto Martinez pakte vrijdag uit met enkele 'nieuwe' Rode Duivels. Een van hen is Hans Vanaken, de draaischijf van landskampioen Club Brugge.

Voor velen had Vanaken al eerder een selectie bij de Rode Duivels verdiend. Nu krijgt de Limburger eindelijk zijn kans. "Hans Vanaken zijn geluk is dat Kevin De Bruyne geblesseerd is en Radja Nainggolan niet meer komt", analyseert Johan Boskamp in Het Belang van Limburg de samenstelling van de kern.

"Hij zat er al kort tegenaan en heeft nu de mogelijkheid om te laten zien dat hij erbij hoort. Hij heeft keihard gewerkt na een mindere periode. Bij Lokeren was Hans echt ontzettend sterk, maar bij Club Brugge had hij het in het begin lastig. Pas onder Leko is zijn ster weer gaan schitteren. Dat voetbal past beter bij hem en hij doet het nu fantastisch."

"Ik zie het niet echt. Tegen Bordeaux vond ik hem bijvoorbeeld niet best."

In het centrum zijn de plaatsjes duur, want Marouane Fellaini en Mousa Dembélé haakten nog niet af bij de nationale ploeg. Met Birger Verstraete haalde Martinez er nog een nieuwe middenvelder bij. "Die selectie begrijp ik niet zo goed. Ik zie het niet echt. Tegen Bordeaux vond ik hem bijvoorbeeld niet best."

"Maar het is wel leuk dat er nog eens drie spelers van de Belgische competitie bij zitten. Verder heeft ook Castagne zijn plek verdiend. Hij doet het goed bij Atalanta en scoorde nog tegen Roma. De weelde op de flanken is niet groot, dus hem kan je er gerust bijnemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties