Kersvers belofteninternational Alexis Saelemaekers ontwikkelt zich razendsnel: "Hein Vanhaezebrouck was mijn geluk"
Redactie
| 2 reacties

Kersvers belofteninternational Alexis Saelemaekers ontwikkelt zich razendsnel

Kersvers belofteninternational Alexis Saelemaekers ontwikkelt zich razendsnel: "Hein Vanhaezebrouck was mijn geluk"
Foto: © photonews

Het gaat hard voor Alexis Saelemaekers. De 19-jarige vleugelverdediger heeft in het seizoensbegin een basisplaats veroverd bij Anderlecht en dwong ook zijn eerste selectie voor de Belgische U21 af.

Zeg maar uit het niets debuteerde Saelemaekers op 1 april tegen AA Gent. "Soms moet je wat geluk hebben dat je op het goeie moment de juiste persoon tegenkomt. Ik had het geluk dat de coach (Hein Vanhaezebrouck, red.) me liet spelen en me vertrouwen gaf. Dat is belangrijk voor een jonge speler."

"Ik ging slechts één week op vakantie, om zo fit mogelijk aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen."

De rechtsachter die de hele flank kan bestrijken, ontwikkelt zich razendsnel. "Ik heb hard gewerkt om hier te staan. Door de vele krachttrainingen heb ik in vier maanden tijd twee kilogram spieren bijgekweekt."

"Ik ging slechts één week op vakantie, om zo fit mogelijk aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. Zo ging ik lopen dicht bij huis. Ik wilde top zijn bij de seizoensstart. Als de coach je vervolgens een nieuwe kans geeft, moet je die grijpen."

"De Belgische beloften vormen een zéér hechte groep. Dat was bij de vorige ploegen waar ik al passeerde niet altijd het geval."

Ook beloftencoach Johan Walem wilde Saelemaekers graag eens van dichtbij aan het werk zien. "Mijn club is natuurlijk het belangrijkste, maar het is een plezier om naar de nationale ploeg te komen. Dit is een teken dat het geleverde werk zijn vruchten afwerpt."

"De Belgische beloften vormen een zéér hechte groep. Dat was bij de vorige ploegen waar ik al passeerde niet altijd het geval. Hier praat en lacht iedereen met elkaar. De goeie sfeer vergemakkelijkt de integratie."

De komende dagen laten we Saelemaekers nog aan het woord over zijn vurig karakter, zijn populariteit in de fanshop van Anderlecht en het geheim achter zijn goeie voorzetten. Blijf Voetbalkrant.com zeker in de gaten houden.

Saelemaekers en co spelen vrijdag in Malta (aftrap om 17 uur). Dinsdag staat in Hongarije de achtste kwalificatiematch op het menu. (18 uur)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties