De man die bij Genk de toptalenten binnenrijft: "Berge? Je bent nooit zeker" en "We springen voorzichtig om met de Zuid-Amerikaanse markt"

De man die bij Genk de toptalenten binnenrijft: "Berge? Je bent nooit zeker" en "We springen voorzichtig om met de Zuid-Amerikaanse markt"
Foto: © photonews

Genk wordt nationaal en internationaal geprezen voor zijn recrutering en jeugdopleiding. Voor dat eerste is Dirk Schoofs - gewezen profspeler - grotendeels verantwoordelijk. De hoofdscout van de Limburgers schuimt de wereld af op zoek naar de volgende topspeler.

De scouting van Genk is er één die een voorbeeld mag zijn voor andere teams. Met technisch directeur Dimitri De Condé is de wisselwerking duidelijk aanwezig. "Eens de rapporten binnen, bespreek ik die met Dimitri de Condé. We delen zelfs ons bureau in het stadion, dat maakt dat we voortdurend overleggen", vertelt Schoofs in HBvL.

Afwachten

Zo was onder meer de transfer van Sander Berge een absoluut schot in de roos. Een speler waarvan ze een veelvoud gaan krijgen. Maar zeker ben je nooit als je zo'n jongen gaat halen. "Hij was niet alleen groot en sterk, maar had een prima techniek en overzicht. Bovendien was hij uitzonderlijk snel voor zijn gestalte, ook met de bal aan de voet", klinkt het bij Schoofs.

"Maar het is altijd afwachten, hoe een speler volgende stappen zet of juist niet zet. Hoe hij zich aanpast en een hoger tempo oppikt. Je kan nooit uitsluiten dat een speler de verwachtingen niet inlost. Daarom springen we voorzichtig om met de Zuid-Amerikaanse markt, die jongens komen in een andere wereld terecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties