Het vreemde verhaal van de transfer van Obbi Oulare naar Watford door... Mogi Bayat

Het vreemde verhaal van de transfer van Obbi Oulare naar Watford door... Mogi Bayat
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Mogi Bayat bij Watford heel wat te zeggen heeft, is voor niemand nog een geheim. De manager loodste tal van spelers naar de Engelse club of via daar naar Udinese. Daniel Kimoni, die de manager was van Obbi Oulare, doet nu een vreemd verhaal uit de doeken.

Kimoni en Stijn Haeldermans waren de managers van Oulare toen hij bij Brugge speelde. Ze wilden hem naar Schalke 04 brengen, maar die legden niet genoeg geld op tafel voor Club Brugge. En toen kwam Mogi Bayat opduiken. 

"Obbi moest weg omdat Club net Vossen en Pereira gekocht had", doet Kimoni het verhaal in La Capitale. "Bayat belde ons dat hij een oplossing had met Watford, maar wij vonden dat geen goed idee omdat hij daar nog niet klaar voor was. Mogi wist echter alles al van het dossier, zelfs van de opleidingsvergoeding van 20 procent voor Lille. Ook van onze precentages wist hij alles af."

"Club Brugge wilde hem per se naar Watford sturen en wees alle andere toenaderingen af. Obbi werd eigenlijk opgelicht, want nadien bevestigde hij dat de coach zijn naam zelfs niet wist."

1,6 miljoen

Maar ook Kimoni en Haeldermans kregen een verrassing. "Vincent Mannaert belde Bayat (die van Watford een mandaat had gekregen) en zei dat hij de acht miljoen mocht regelen, maar zonder de 20 procent voor de makelaars en de ouders."

"Geen 800.000 voor de ouders en geen 400.000 voor Stijn en mezelf. Watford deed wel een geste en betaalde Stijn en mij 250.000 euro. Lille kreeg ook de 20 procent opleidingsvergoeding, maar de 1,6 miljoen waar de ouders en wij recht op hadden stak Club waarschijnlijk in zijn kassa."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties