Factcheck "Er loopt 100 miljoen euro aan verzameld talent rond bij KRC Genk": Klopt uitspraak ex-coach met de cijfers?

"Er loopt 100 miljoen euro aan verzameld talent rond bij KRC Genk": Klopt uitspraak ex-coach met de cijfers?

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk is de meer dan logische leider voorlopig in de Jupiler Pro League. En dus is er heel veel lof voor de herfstkampioen. Maar gaan sommigen daarbij niet wat ver?

Sef Vergoossen was bijzonder helder in Het Laatste Nieuws over de kracht van dit Genk en vergeleek ze al met het Barcelona onder de beste Lionel Messi (lees het HIER nog eens).

Maar hij noopte zich nog tot een andere krasse uitspraak: "Overloop de linies, overloop de bank, wat een luxe. Het mooie aan Genk vind ik dat ze er steeds in slagen om spelers beter te maken en met meerwaarde door te verkopen. Als ik naar Genk kijk, dan loopt daar 100 miljoen euro aan verzameld talent."

Als we die uitspraak linken aan de cijfers, dan is dat 'nog' niet helemaal waar. Volgens Transfermarkt heeft KRC Genk momenteel een opgetelde waarde in zijn kern van 74,2 miljoen euro. Daarmee staan ze op dit moment nog een eindje achter Club Brugge (92,8 miljoen euro).

Toch moet hierbij gezegd dat de relatieve waarde mogelijk hoger ligt. Berge (12 miljoen euro) en Trossard (10 miljoen euro) worden het hoogst ingeschat, maar zouden beiden wel eens voor meer dan het dubbel kunnen vertrekken uit de Luminus Arena. Ook dát maakt deel uit van de toegevoegde waarde die de Limburgers soms weten te verkrijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties