Coucke spreekt en legt heikel punt uit: "Drie miljoen commissie voor Dimata? You had to play the game"

Coucke spreekt en legt heikel punt uit: "Drie miljoen commissie voor Dimata? You had to play the game"

Marc Coucke heeft gesproken... Als voorzitter van Anderlecht, maar ook als voorzitter van de Pro League. Daarbij heeft hij zijn visie gegeven over heel wat punten die momenteel breed uitgesmeerd worden in de media. De transfer van Dimata bijvoorbeeld...

Daarvoor betaalde hij wel een heel hoge commissie aan Didier Frenay. "Er is een verschil tussen hoge commissies betalen en illegále constructies opzetten, hé. Die transfer van Dimata is in alle transparantie gebeurd. Ik open ook niet de strijd tegen alle makelaars, maar ik wil wel dat de manier van werken in ons voetbal verandert. De macht van makelaars zal ingeperkt worden en hun commissies zullen omlaag gaan", klinkt het in HLN.

Maar drie miljoen voor één transfer? "You had to play the game! Dat hoort bij het voetbal. Maar we gaan dat veranderen. Ik heb Frenay gezegd: 'Weet dat als je nog een speler hebt, je altijd welkom bent, maar je zal er minder aan verdienen.' En als dat betekent dat hij niet meer bij ons komt, dan is het zo."Enkel met die houding kan je de macht bij de club houden.

De eerste die durft veranderen zal zegevieren

Coucke ijvert om de makelaars niet de macht in het Belgisch voetbal te geven. "Ik ben tegen het concept van een 'huismakelaar'. Het eerste wat ik gedaan heb bij Anderlecht, is de sleutels van een makelaar (Mogi Bayat, nvdr.) afgepakt. Is dat duidelijk genoeg?"

"Weet je wat eigen is aan een existentiële crisis binnen een sector? De eerste die durft veranderen, zal uiteindelijk zegevieren. Het Belgisch voetbal moet daarom de eerste zijn in Europa die resoluut voor vernieuwing kiest. En binnen België moet Anderlecht een voortrekkersrol spelen. En dat zúllen we doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties