Dewaest en Ndongala keren met Genk terug op Charleroi: "Het wordt voor hen de match van het jaar"
Mathias Vranckx
| 2 reacties

Dewaest en Ndongala kijken uit naar terugkeer op Mambourg

Dewaest en Ndongala keren met Genk terug op Charleroi: "Het wordt voor hen de match van het jaar"

Woensdag ontvangt Charleroi Racing Genk in de achtste finales van de Beker van België. Een terugkeer naar oude vrienden voor Sébastien Dewaest en Dieumerci Ndongala.

De match tegen Charleroi wordt extra speciaal voor Dewaest. "Dit is altijd een rare match voor mij, want ik speel tegen de club waarbij ik debuteerde in eerste klasse. Maar er is geen plaats voor sentiment", verklaarde de verdediger na de match tegen Anderlecht. 

Dewaest gaf ook zijn mening over de huidige vorm van de Zebra's. "Ze zijn slecht begonnen en hebben een periode van twijfel gehad, maar sinds een week of twee, drie gaat het beter. Ik denk dat Mazzu het recept gevonden heeft om zijn ploeg te herlanceren. We zijn dus gewaarschuwd woensdag."

Die andere Carolo, Dieumerci Ndongala, is er zich net als zijn ploegmaat van bewust dat Genk het niet cadeau zal krijgen. "Charleroi verkeert in grote vorm. Ze boeken de laatste weken overwinning na overwinning, dat hebben ze nodig om terug helemaal op het juiste spoor te raken. Maar wij hebben ook vertrouwen na onze zege tegen Anderlecht."

Match van het jaar

Ndongala weet dat de Croky Cup erg belangrijk is voor Charleroi. "Ze nemen de beker dit jaar echt serieus, nog meer dan vorig seizoen. Vorig jaar zijn er veel grote namen vertrokken en dat steekt. Het wordt een beetje de match van het jaar voor hen", denkt de Congolese Belg. "Ik heb de club meegemaakt, dus ik weet hoe ze werkt. We zullen voor honderd procent klaar moeten zijn."

Maar de aanvaller komt met de lach weer naar Mambourg. "Elke keer ik er speel, amuseer ik mij. Dat zal nu niet anders zijn", aldus Ndongala

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties