? Wat een apotheose: River Plate pakt Copa Libertadores na comeback inclusief verlengingen tegen aartsrivaal Boca Juniors

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
? Wat een apotheose: River Plate pakt Copa Libertadores na comeback inclusief verlengingen tegen aartsrivaal Boca Juniors

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Copa Libertadores gaat naar... River Plate! In een afgeladen vol Santiago Bernabeu ging het na verlengingen op en over Boca Juniors voor een 3-1 overwinning.

Maar liefst 28 dagen na de draw in de heenmatch (2-2) en na een hele verhuizing naar de andere kant van de wereld, kon in Madrid de ultieme finale van de Copa Libertadores zondagavond plaatsvinden.

Halverwege zat Boca Juniors op rozen dankzij een treffer van Benedetto, maar River Plate zou nog terugslagen. Pratto bracht zijn ploeg langszij en aangezien uitdoelpunten niet dubbel tellen in het grootste toernooi van Zuid-Amerika, moesten verlengingen uitsluitsel geven.

Pareltje Quintero

Toen Boca-middenvelder Barrios al na twee minuten rood pakte, wisten ze dat het moeilijk en wellicht wel nog fataal zou worden. Quintero profiteerde niet veel later van de ruimte en met een schitterende pegel zorgde hij voor de voorsprong, in het absolute slot mocht Martinez na een corner nog het hele veld oversteken en de finale 3-1 in een leeg doel binnenschuiven.

Het is de vierde Copa Libertadores voor River Plate. De Argentijnse topclub won de felbegeerde trofee eerder in 1986, 1996 en 2015.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties