"Zelfs al spelen we tegen de beste ploeg van België": Slechts één optie voor Union om ook Genk te verrassen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Kevin Kis verwacht een solide Union tegen Genk

"Zelfs al spelen we tegen de beste ploeg van België": Slechts één optie voor Union om ook Genk te verrassen

De bekercampagne is natuurlijk al lang geslaagd voor Union, met als hoogtepunt de ruime derbyzege bij Anderlecht. De derde uit eerste klasse B maakt zich op voor het bezoek van Genk in de kwartfinales. Kevin Kis ziet één manier om kans te maken op kwalificatie.

"We zullen op het veld komen om het maximum te geven", laat Kis duidelijk verstaan. "Onze ploeg is solide. Zeker defensief zullen we opnieuw solide moeten zijn, zoals we dat ook waren in onze laatste competitiematch. Zelfs al spelen we tegen de beste ploeg van België. We analyseren wat we woensdag nog beter kunnen doen."

In verdedigend opzicht deed Union het voorbije zondag erg goed tegen Beerschot Wilrijk en dat heeft blijkbaar voor vertrouwen gezorgd. "Dat is toch een potentiële titelkandidaat in onze reeks. In de eerste helft hadden zij haast geen enkele kans. Als je dat kan afdwingen, bewijst dat de kwaliteiten van onze ploeg."

De coach tolereert geen slechte prestaties 

Kis mag hopen op een plek in de basis tegen Genk, want in de vorige twee wedstrijden stond hij ook aan de aftrap. Terwijl dat voordien niet altijd het geval was. "De coach houdt ons goed in de gaten en tolereert geen slechte prestaties. Als je twee of drie slechte matchen speelt, blijf je niet in het team. Voor mij even wennen, want ik ben al heel mijn carrière titularis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

 Promotion Play-offs - Finale (T) Betfirst
OH Leuven OH Leuven 02/08 Beerschot Beerschot

Nieuwste reacties