Van Hout en Westerlo schieten weinig op met een punt: "Het zal tot het einde vechten worden voor play-off 2"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Westerlo
| 0 reacties
Van Hout en Westerlo schieten weinig op met een punt: "Het zal tot het einde vechten worden voor play-off 2"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Door de knieoperatie van Koen Vanlangendonck mocht Kristof Van Hout vrijdagavond tegen OHL nog eens plaatsnemen onder de Westelse lat. In een gesloten wedstrijd kreeg de doelman van 2,08 meter amper werk te verrichten.

De wedstrijd tussen Westerlo en OHL verdiende eigenlijk geen winnaar, al hadden de Kemphanen na rust de betere kansen om de score te openen. "Ik denk dat we ervoor gevochten hebben, maar het is niet gelukt om te scoren in een gesloten match", vertelde Van Hout na afloop. "OHL kwam duidelijk voor een punt naar hier. Ze speelden bovendien in een ander systeem dan normaal."

Westerlo had nochtans een gouden zaak kunnen doen met het oog op de top 4. "We zijn ontgoocheld omdat er meer inzat, maar het is niet anders", baalt Van Hout. "Tijdens de winterstop moeten we de batterijen opladen en keihard werken om er te staan tegen Lommel. Maar het zijn allemaal belangrijke wedstrijden."

Meteen tegen Lommel

Na de winterstop volgt er dus meteen een cruciaal duel tegen Lommel. "2019 is een nieuw begin en we moeten er meteen staan. Het is nog lang en er kan nog veel gebeuren. Het zal vechten worden tot het einde voor play-off 2. We willen wel heel graag en dat moeten we elke week laten zien. Dan ben ik ervan overtuigd dat het moet lukken."

Eén ding is wel zeker: Westerlo kwam de laatste weken - ook door de afwezigheid van Jens Naessens - moeilijker tot scoren. "De laatste weken loopt het aanvallend iets minder", bekent de boomlange doelman. "Maar tegen Lommel scoorden we thuis 4 keer. Dat is gewoon een beetje vertrouwen dat we missen."

Beter omspringen met kansen

Al bij al blikt Van Hout positief terug op het eerste deel van het seizoen. "We zijn heel goed gestart, maar kenden daarna een moeilijkere periode. Zeker omdat we moeilijker konden scoren. Het zal dus zaak worden om na de winterstop efficiënter te worden en beter om te springen met onze kansen. Maar we mogen zeker niet te negatief zijn."

Door de meniscusoperatie van Koen Vanlangendonck stond Van Hout nog eens tussen de palen. "Of ik na de winter ook nog in doel mag staan? Dat is op dit moment niet belangrijk. Iedereen moet klaar zijn om te spelen. Ik ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties