Analyse De nieuwkomers in de Jupiler Pro League: wie maakte al het meeste indruk?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 25 reacties

Alexander Sorloth, Taiwo Awoniyi, Thomas Kaminski, Ibrahima Seck, Stef Peeters, Tom De Sutter, Kara Mbodj, ... Welke nieuwkomers maakten al het meeste indruk in de Jupiler Pro League?

De nieuwkomers in de Jupiler Pro League: wie maakte al het meeste indruk?
Foto: © photonews

We maken ons op voor een nieuw voetbalweekend in de Belgische competitie. Vermoedelijk zullen nog meer nieuwkomers dan vorige week in actie komen bij hun respectievelijke teams. Wie maakte al indruk en wie niet?

We konden er niet omheen: Jakub Reznicek (Lokeren), Taiwo Awoniyi (Moeskroen), Tom De Sutter (KV Oostende) en Alexander Sorloth (AA Gent) scoorden meteen bij hun debuut voor hun nieuw ploeg in de Jupiler Pro League.

Die laatste twee lieten in de Beker van België ondertussen met een nieuw doelpunt (De Sutter) en assist + veel werk (Sorloth) zien dat ze klaar zijn om te blijven schitteren. "Ik heb hem buiten zijn doelpunt niet gezien", liet Roger Lambrecht maandag nog optekenen. Dat was toch fel overdreven. Een overzicht van de nieuwkomers en hun eerste match.

Top

Thomas Kaminski moest in de voetsporen treden van Lovre Kalinic - twee keer Doelman van het Jaar in de JPL - en begon met een prima prestatie én een clean sheet tegen Anderlecht.

Alexander Sorloth deed de netten meteen trillen voor Gent, een hyperbelangrijk doelpunt voor de Buffalo's en voor de huurling erg goed voor het vertrouwen.

Taiwo Awoniyi (Moeskroen) en Tom De Sutter (KV Oostende) scoorden ook meteen voor hun nieuwe ploeg. Vooral die eerste toonde zich in zijn invalbeurt meteen een ernstig wapen in de degradatiestrijd.

Hoopvol

Zowel Knowledge Musona (basisplaats) als de ingevallen Jakub Reznicek boden bij Sporting Lokeren meer dan het gemiddelde niveau van daarvoor (en de eerdere twintig speeldagen). Toch zal het nog beter moeten om operatie redding te verzekeren.

Ibrahima Seck en Stef Peeters waren voor Zulte Waregem degelijk tot goed. Die eerste pakte heel wat ballen af in de recuperatie, die tweede denkt erg snel. Soms nog té snel voor zijn medemaats, maar er zit misschien wel muziek in. Geen transfer, maar wel een prima debuut ook voor jeugdproduct Ewoud Pletinckx.

Kara Mbodj liet bij RSC Anderlecht meteen zien dat hij een leider kan zijn, maar kon er ook niet voor zorgen dat zijn team won in Gent.

Afwachten

Youssef Msakni wordt een grote toekomst voorspeld door onder meer Dylan Bronn, in zijn weinige minuten voor Eupen tegen Lokeren zagen we hem alvast heel wat technische acties proberen. We zijn benieuwd of het er de komende weken zal uitkomen.

Idrissa Sylla toonde een paar keer dat hij erg balvast kan zijn, maar ook dat hij geen topschutter is zoals Hamdi Harbaoui voor Zulte Waregem.

Peter Zulj was nog niet fit om zijn debuut te maken bij RSC Anderlecht en zag zijn team verliezen in de Ghelamco Arena.

Sidney Friede (Moeskroen) maakte een erg korte invalbeurt, David Simao (Antwerp) zat nog niet in de selectie en heeft een moeilijke taak om zich in een sterrenteam in de ploeg te knokken, Kosuke Kinoshita en Erik Gliha (STVV), Neto Borges en Casper De Norre (KRC Genk), Stefan Milosevic (Waasland-Beveren) en Amin Nouri (KV Oostende) speelden ook nog niet in de JPL.

En dan nog dit: Club Brugge - Charleroi was (net als Standard - Kortrijk) een match zonder wintertransfers, want beide teams hadden er nog geen gedaan. Toch was onze redacteur ter plaatse onder de indruk van de wintersoep. Niet te verwarren met wintersoap dus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties