Cijfers bewijzen het: Anderlecht stond er nog nooit zo slecht voor na 22 speeldagen

Cijfers bewijzen het: Anderlecht stond er nog nooit zo slecht voor na 22 speeldagen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Het is al een paar jaren niet zo fijn om een supporter van RSC Anderlecht te zijn. Het spelpeil is fel gezakt in vergelijking met de gouden jaren, stilaan is er ook schrik dat paars-wit wel eens naast play-off 1 zou kunnen grijpen. Stond Anderlecht er ooit al zo slecht voor na 22 speeldagen?

Met die vraag trokken we de cijfertjes en de geschiedenis in. Sinds de start van de play-offs stond Anderlecht er acht speeldagen voor het einde in ieder geval nog nooit zo slecht voor. Het is de eerste keer dat ze buiten de top-3 staan op acht speeldagen van het einde.

De laatste keer dat paars-wit in deze fase op plek 5 of slechter stond was van 2007-2008 geleden. Paars-wit staat momenteel ook 17 punten achter op leider KRC Genk, veertien jaar geleden was de kloof op Club Brugge ooit 18 punten. 

Nooit was de kloof met het nummer 7 echter zo klein als nu: 1 punt. Sinds de invoering van de play-offs was dat altijd minstens negen punten. Nooit problemen na Nieuwjaar dus voor paars-wit, misschien dit seizoen dus wel.

Sinds de invoering van het systeem met drie punten voor een overwinning (seizoen 1995-1996) haalde paars-wit bovendien nog nooit zo weinig punten uit zijn eerste 22 wedstrijden als nu. De cijfers zijn dus duidelijk niet positief voor paars-wit. Aan Fred Rutten om orde op zaken te stellen én resultaten te halen de komende acht wedstrijden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties