Anderlecht haalt slag thuis en krijgt nog 1,4 miljoen euro

Anderlecht haalt slag thuis en krijgt nog 1,4 miljoen euro
Foto: © photonews

Anderlecht heeft zijn slag thuisgehaald in de procedureslag die het met Matias Suarez voerde. De Argentijn vertrok drie jaar geleden zonder boe of ba bij paars-wit, zonder dat daar ooit een transferprijs werd voor betaald. Nu krijgt paars-wit toch gelijk van het TAS.

Suarez vertrok officieel omdat hij zich niet meer veilig voelde in zijn woonplaats Ukkel na de aanslagen in Zaventem. Uiteraard wou hij gewoon terug naar zijn thuisland Argentinië en dat is nu ook het oordeel van het TAS. Eerder had de FIFA bepaald dat Belgrano 500.000 euro moest betalen voor de transfer, maar daar ging Suarez zelf tegen in beroep bij het TAS.

Die hebben nu geoordeeld dat Suarez zijn contract onwettig eenzijdig verbrak en 1,4 miljoen euro moet betalen, aldus Het Nieuwsblad. Drie keer zoveel als eerder bepaald dus. Wie dat gaat betalen? Suarez lijkt dat zelf te moeten ophoesten, want Belgrano heeft het geld niet. Al laten ze de aanvaller mogelijk voor 2,6 miljoen naar River Plate vertrekken. Anderlecht kan wel zijn groepsverzekering blokkeren als hij weigert te betalen, goed voor 1 miljoen euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties