Romelu Lukaku speelde cruciale rol in het tot stand brengen van transfer voor Anderlecht

Romelu Lukaku speelde cruciale rol in het tot stand brengen van transfer voor Anderlecht

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Soms is het niet een sportief manager of een overtuigend gesprek met een trainer dat een doorslaggevende factor is bij een transfer. Het kan evengoed een ex-speler zijn die een belangrijke rol opeist. Dat is het geval bij de uitleenbeurt van Yannick Bolasie aan Anderlecht.

Het was pas vlak voor middernacht dat alle details waren afgerond en de Everton-huurling werd opgenomen in de paars-witte familie. Het Laatste Nieuws meldt dat het allesbehalve een evident dossier was voor Michael Verschueren en Frank Arnesen, maar dat Rode Duivel Romelu Lukaku ook zijn duit in het zakje deed.

Lingala

Bolasie stond immers ook in de belangstelling van Middlesbrough, Crystal Palace en Besiktas. Dan helpt het natuurlijk dat hij en Lukaku zo'n goede vrienden zijn. Ze speelden samen bij Everton en spraken Lingala tegen mekaar. Toen Lukaku in recente gesprekken niets dan positiefs te zeggen had over Anderlecht, was het voor Bolasie duidelijk welke keuze hij moest maken.

Voor de in Frankrijk geboren Congolees primeerde immers ook de kans op speelgelegenheid. Daarom was Anderlecht voor hem ook zo'n interessante optie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties