Nigel Pearson richt zich naar OHL-fans na 8e nederlaag op 12 thuismatchen: "Niet makkelijk om zo te presteren"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 5 reacties
Nigel Pearson richt zich naar OHL-fans na 8e nederlaag op 12 thuismatchen: "Niet makkelijk om zo te presteren"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De bodem is nu écht bereikt bij Oud-Heverlee Leuven. De Leuvenaars zijn de (opnieuw) de rode lantaarn na een zuur thuisverlies tegen Roeselare. De 8e nederlaag op 12 thuiswedstrijden, niets om over naar huis te schrijven. Nigel Pearson richtte zich na afloop tot de fans.

De match was nog geen 10 minuten bezig en in het Leuvense sfeervak werd al luidkeels 'Pearson out' ingezet. Niet de eerste keer dit seizoen overigens. "Ik ben teleurgesteld, zeker na zo'n late goal. We hadden enkele kansen in de tweede helft, waaronder één voor Thomas Henry. Maar dat is het verhaal van het seizoen", zei Pearson. 

"Er was een moeilijke sfeer voor onze spelers in het stadion", vervolgde de OHL-coach. "Het is duidelijk dat ik niet veel steun meer heb. Maar het is niet gemakkelijk voor de spelers en voor mij om zo te presteren."

'Deel van het voetbal'

Opgeven staat voorlopig niet in de woordenboek van de ex-coach van Leicester City, maar het wordt nu wel heel erg warm onder de voeten van Pearson. Het is maar de vraag of het Leuvense - zeg maar Thaise - bestuur deze situatie nog lang met lede ogen kan aanzien. 

"Dit hoort nu eenmaal bij voetbal. Je kan niet altijd de mooie momenten hebben. Soms moet je ook door moeilijke momenten. Ik ben lang genoeg actief in het voetbal om te weten dat zulke dingen kunnen gebeuren", besluit Pearson. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties