Top&Flop: Geoffke Deurne-Noord, Super Sunday en artiesten (Bongonda, Zulj, Morioka, ...) vs Anderlecht uit de top-6, Lokeren, de wansmaak van de Brugge-fans

Redactie
| 9 reacties
Geoffke Deurne-Noord, Super Sunday en artiesten (Bongonda, Zulj, Morioka, ...) vs Anderlecht uit de top-6, Lokeren, de wansmaak van de Brugge-fans
Foto: © SC

Ook in het seizoen 2018 - 2019 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. Op maandag mag u dus ook naar wekelijkse gewoonte een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Geoffke Deurne-Noord

Je zal maar je transfer missen op Transfer Deadline Day en daardoor op de bank moeten plaatsnemen bij je team. Dan kan je het verkloten en in de B-kern terechtkomen, of hard blijven werken.

Geoffry Hairemans is er - deels ook door zijn liefde voor Antwerp, maar evenzeer zijn beroepsernst - sowieso eentje van de tweede categorie. Hij mocht invallen, scoorde en bracht de fans in extase aan de Belgische kust. Prachtig - en Antwerp stoomt door.

Super Sunday verveelde niet

Gent speelde een prima uur op bezoek bij Club Brugge, er was de nodige suspens, spanning en heel wat extra pigment met een wissel, een mogelijke strafschop etcetera ... 

Standard - Anderlecht ontgoochelde ook geen moment: hoog tempo, vier wondermooie doelpunten (waarvan er eentje werd afgekeurd), heel veel sfeer en een feestje achteraf. En zelfs STVV speelde een prima eerste helft, waardoor ze nu opnieuw terecht in de top-6 staan. Leuke zondag!

Artiesten

Morioka met 45 goede minuten in Moeskroen, Zulj met leuke acties tegen Standard, de ongrijpbare Carcela en Mpoku, de twee assists van Bongonda tegen Cercle Brugge, ...

Er zijn nog artiesten op onze vaderlandse voetbalvelden en zij maken de wedstrijden toch ook weer aangenamer om naar te kijken. 

FLOP

Wansmaak

De supporters van Standard? Die floten Didillon zoals verwacht uit, maar hielden zich al bij al nog wel wat in. Dat Mpoku na de match wat verhaal ging halen? Al bij al te verwachten.

In Club Brugge - Gent was het dan weer veel minder wat de thuisaanhang liet zien. De coach uitfluiten na de wissel van Vormer, continu de arbitrage op een ongezonde manier aanpakken en vooral ... aanstekers gooien richting de ploegarts van AA Gent. Marginaal en wansmakelijk gedrag.

Lokeren krijgt dreun

In Lokeren hebben ze het stilaan begrepen, vermoeden we. Na de nederlaag thuis tegen Zulte Waregem kregen ze nu ook in Kortrijk een dreun.

Lange tijd leken ze op weg naar puntengewin, in de blessuretijd viel alsnog de 2-1. De kloof is acht punten met nog zes wedstrijden voor de boeg, het mirakel wordt steeds onrealistischer.

Anderlecht

Was het spel slecht op bezoek bij Standard? Neen (zie boven). Maar: Anderlecht verloor wel opnieuw, al voor de negende keer dit seizoen.

Op 24 wedstrijden is dat gewoon té veel. Paars-wit is uit de top-6 gezakt en heeft nog zes wedstrijden om een en ander opnieuw op de rails te zetten.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties