In de schaduw van Verschaeren ontwikkelt zich nog een andere youngster onder Rutten: "Tot mijn twaalf jaar kon ik alleen maar in 't geniep voetballen"
Clint Vens
| 5 reacties

Edo Kayembe lijkt volledig boven water te zijn gekomen onder Fred Rutten bij Anderlecht

In de schaduw van Verschaeren ontwikkelt zich nog een andere youngster onder Rutten: "Tot mijn twaalf jaar kon ik alleen maar in 't geniep voetballen"
Foto: © photonews

Neerpede levert dit seizoen het ene na het andere jeugdtalent af, de bron lijkt wel onuitputtelijk. Alle ogen zijn momenteel gericht op Yari Verschaeren, maar in zijn schaduw is er nog een jonge speler zich in de basiself van Fred Rutten aan het knokken is.

Edo Kayembe was de laatste drie wedstrijden de breker (met goede voeten) op het middenveld bij paars-wit. De 20-jarige Congolees tekende al in november 2017 zijn contract bij RSCA, maar lijkt nu pas voor zijn definitieve doorbraak bij de Brusselaars te staan.

Kayembe kende wel geen evident parcours om het te schoppen tot profvoetballer, dat vertelt hij in een interview in Het Nieuwsblad. "Mijn vader had een voetbalschooltje, maar zijn eigen kinderen mochten daar niet komen. Wij moesten studeren."

In 't geniep

"Als jongste van vier kinderen was ik de enige die het daar moeilijk mee had. Als de kust veilig was, ging ik buiten balletjes trappen. Tot mijn twaalf jaar kon ik alleen maar in 't geniep voetballen. In 2010 is mijn vader dan jammer genoeg overleden en ben ik mijn grote droom blijven najagen. Hoewel mijn familie in het begin niet blij was, zijn ze nu vooral trots op mijn parcours."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties