Yves Vanderhaeghe schiet (ondanks zege) met scherp naar zijn spelers

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 0 reacties
Yves Vanderhaeghe schiet (ondanks zege) met scherp naar zijn spelers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie punten pakken en toch niet tevreden zijn als coach. Het was het verhaal van Yves Vanderhaeghe zaterdagavond. Zijn team serveerde tegen Cercle Brugge slappe koffie voor de pauze, maar behoudt nog steeds een waterkans op play-off 1 na een 2-1 overwinning.

Vanderhaeghe hekelde de mentaliteit van zijn spelers. "In de eerste helft stond er slechts één ploeg op het veld: Cercle Brugge", deed de Kortrijk-coach zijn verhaal. "Wij gaven te veel ruimte weg en zo kwamen we in de problemen."

"Mijn spelers toonden een mindere ingesteldheid. Ze werden verrast door een goed georganiseerd Cercle Brugge, dat gevaarlijk was op de counter. Mijn spelers hebben tactisch niet gedaan wat ik gevraagd had."

Ander Kortrijk na rust

Gelukkig kon Kortrijk rekenen op Avenatti, van goudwaarde met twee kopbaldoelpunten. "Gelukkig kwam er nog een reactie. We hebben meer nu eenmaal meer lengte en zo konden we na de rust powerplay spelen."

"In de tweede helft speelden mijn spelers zoals ik het wilde. Maar je moet mentaliteit tonen en dat hebben ze voor rust niet gedaan. Ik was heel ontgoocheld", besluit Vanderhaeghe. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties