Amper krediet van de Anderlecht-fans, maar toch weer belangrijk: "Als mens heb ik het lastig met die fluitconcerten"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Lokeren
| 43 reacties

Pieter Gerkens toonde zich weer belangrijk voor Anderlecht

Amper krediet van de Anderlecht-fans, maar toch weer belangrijk: "Als mens heb ik het lastig met die fluitconcerten"
Foto: © photonews

Het deed Pieter Gerkens deugd, die goal tegen Lokeren. De goal waarmee hij de match won trouwens. De middenvelder dook in de armen van de supporters. Nochtans is hij niet de populairste in die middens: "Als sporter kan ik dat plaatsen, als mens heb ik het er moeilijker mee", zuchtte hij.

We hebben al een paar keer aangegeven dat we het niet begrijpen waarom uitgerekend Gerkens zo op de korrel genomen wordt. Een gebrek aan inzet kan je hem nooit verwijten en hij is de enige middenvelder die over infiltratievermogen beschikt en ook nog eens een goal kan maken of assist kan geven.

"Nee, ik snap ook niet helemaal waarom ik allerminst de chouchou ben", zei hij na de match. Maar de mensen mogen hun mening hebben. Ik respecteer die. Als sporter kan ik die fluitconcerten erbij nemen, als mens heb ik het er moeilijker mee. Ik denk toch dat ik bewezen heb dat ik dit Anderlecht iets kan bijbrengen."

Ik denk wel dat het gelukt is om me te laten opvallen

Wat ook zo is. Veel anderen krijgen veel meer krediet. Terwijl Gerkens met zijn goal alweer bewees waarom Vanhaezebrouck hem zoveel liet staan: hij komt in de box. Rutten leek aanvankelijk geen fan. "Ik had de pech dat ik tegen Gent (waar hij in de eerste match onder Rutten in de basis stond) geblesseerd uitviel en niet kon trainen voor de match tegen Eupen."

"Ik viel op Standard naast de selectie en heb daarover gesproken met de coach. Ik kon zijn uitleg wel begrijpen: hij wou na de winst tegen Eupen niet te veel veranderen. Het enige wat ik kon doen is blijven werken om mijn plaats terug te krijgen. Als je mag invallen, moet je je dan laten opmerken. Dat is wel gelukt, denk ik. (lacht)"

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties