Incident met Chevalier van de baan: "Teddy nodig voor vuur in de ploeg" & "Hij was bepalend maar kan nog beter"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Kortrijk
| 1 reacties

Teddy Chevalier speelt zich tegen Cercle Brugge in de gratie van coach en ploegmaats

Incident met Chevalier van de baan: "Teddy nodig voor vuur in de ploeg" & "Hij was bepalend maar kan nog beter"
Foto: © photonews

Vorig weekend weigerde Teddy Chevalier nog mee te vieren na de 2-6 overwinning op het veld van Waasland-Beveren. Maar afgelopen weekend waren de plooien al lang gladgestreken. Tegen Cercle Brugge lag hij met zijn invalbeurt mee aan de ommekeer én de zege.

In de laatste 10 minuten boog Kortrijk een 0-1 achterstand nog om in een overwinning. Ploegmaat Avenatti was met twee goals dan wel de uitblinker van dienst, toch mocht de rol van Chevalier niet worden onderschat. De Fransman viel in als een felle wind die het zacht brandende vuurtje van Kortrijk opnieuw deed opflakkeren en was goed voor een assist.

"Er waren twee redenen waarom hij inviel. Enerzijds omdat heel het publiek wakker schiet als hij op het veld komt, anderzijds omdat hij veel kwaliteiten heeft om doelpunten te maken", legde trainer Yves Vanderhaeghe de wissel uit. "Het accidentje van vorige week is vergeten. Zijn focus lag opnieuw op voetbal. Teddy kan iets betekenen als hij in vorm is. Hij kan nog beter, maar hij was wel bepalend."

'Opgeblazen'

Ook linksachter Kristof D'Haene stak een pluim op de hoed van de Fransman. "We hebben Teddy nodig om vuur in de ploeg te brengen", zei de West-Vlaming.

"Hij heeft juist gereageerd na vorig weekend en ons goed geholpen. Er is nooit een probleem geweest, maar de media blaast dat altijd graag op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties