Europese uitschieters voor Nederland, maar toch heeft België een betere coëfficiënt
Redactie
| 9 reacties

Hoe komt het dat België een hogere Europese coëfficiënt heeft dan Nederland?

Europese uitschieters voor Nederland, maar toch heeft België een betere coëfficiënt

De stuntzege van Ajax tegen Real Madrid is iets waar we in België voorlopig alleen maar van kunnen dromen. In Nederland zijn er wel vaker van die Europese successen, maar hoe komt het dan dat onze coëfficiënt nog hoger ligt dan die van Nederland.

Een eerste reden is dat wij meer ploegen hebben die de laatste jaren iets noemenswaardigs hebben neergezet in Europa. Club Brugge, Genk, Gent en Anderlecht zijn vaste klanten in Europa en overwinteren is voor hen geen uitzondering. Nederland kan op dat vlak enkel rekenen op Ajax en PSV.

De trajecten van Ajax en PSV in Europa -de uitschieters buiten beschouwing gelaten- zijn gelijkaardig aan die van de Belgische ploegen, maar zij moeten het met een pak minder doen. Hun successen, zoals het bereiken van de kwartfinale in de Champions League of de zilveren medaille in de Europa League, zijn grootser, maar kunnen dus niet opwegen tegen de regelmatigheid van de Belgen.

Vitesse, Feyenoord, AZ en zelfs Twente (inmiddels gedegradeerd) hebben niet kunnen brengen wat de Belgische toppers hebben verwezenlijkt in Europa. Zo komt België aan de achtste stek in de coëfficiëntenlijst en moest Nederland bijvoorbeeld duimen voor Club, zodat Oostenrijk via Salzburg hun elfde plek niet zou afpakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties