Regent het dit weekend opzettelijke gele kaarten? Laatste kans om met een propere lei aan de play-offs te beginnen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Mechele, Heynen en Van Damme staan op scherp, maar ze zullen niet rouwig zijn bij een schorsing

Regent het dit weekend opzettelijke gele kaarten? Laatste kans om met een propere lei aan de play-offs te beginnen

Normaal gezien proberen spelers hun vijfde gele kaart van het seizoen te vermijden zodat ze niet geschorst worden voor de volgende wedstrijd. Deze speeldag zouden er veel van zulke schorsingen kunnen vallen en dat is geen toeval.

Als spelers met vier gele kaarten achter hun naam komend weekend hun vijfde pakken, zijn ze er op de laatste speeldag van de reguliere competitie niet bij. Voor ploegen als Antwerp, Genk en Club Brugge zou dat goed uitkomen, want zij zijn al zeker van play-off 1. Hun spelers zouden dan met een 'propere lei' aan de eindronde kunnen beginnen.

Spelers van Anderlecht, STVV en Gent zouden niet gebaat zijn bij een vijfde gele kaart. Zij moeten de slotspeeldag dan aan zich voorbij laten gaan en daarop valt voor hen mogelijk de beslissing.

Vorige week zagen we Yatabaré en Haroun al hun uiterste best doen om een geel karton te krijgen. Antwerp had toen net de 2-1 gemaakt tegen Eupen en was bij die score zeker van play-off 1. Voor beide heren was het de tiende gele kaart van het seizoen. Zij missen de komende twee matchen en starten zonder zorgen aan play-off 1.

Jelle Van Damme en William Owusu zijn dit weekend bij Antwerp de 'grote kanshebbers' op een gele schorsing na vijf gele kaarten. Voor Club Brugge en Genk zijn dat respectievelijk Mechele en Heynen. Tomiyasu (STVV), Bornauw en Najar (allebei Anderlecht) zullen er dan weer alles aan doen om op de slotspeeldag niet geschorst te zijn. Als ze spelen natuurlijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties