Interview: Exclusief gesprek met Christian 'Chippen' Wilhemsson: "Eén telefoontje en ik sta in Anderlecht"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 14 reacties

Exclusief interview met Christian 'Chippen' Wilhemsson

Exclusief gesprek met Christian 'Chippen' Wilhemsson: "Eén telefoontje en ik sta in Anderlecht"
Foto: © photonews

Veel fans mijmeren naar de tijd toen artiesten als Christian Wilhelmsson hun kunstjes lieten bewonderen in het Astridpark. Chippen zit tegenwoordig in Dubai, maar een keer terugkeren naar de club van zijn hart om de aftrap te geven, dat zou hij echt nog eens graag doen.

Wilhelmsson droeg het shirt van Anderlecht 119 keer tussen 2003 en 2006. Met zijn onnavolgbare dribbels bracht hij het Constant Vanden Stock-stadion in vervoering. Tegenwoordig is hij het hoofd van zijn eigen makelaarsbureau: Sport Agency Management. Hij beschikt er ook over een revalidatiecentrum om topsporters weer op niveau te krijgen. 

"Ik volg Anderlecht tegenwoordig iets minder, maar toch kijk ik altijd naar hun resultaten en af en toe zie ik wel een match, ondanks hun mindere seizoen. Anderlecht blijft de beste ploeg in België en zal dat ok blijven", aldus Chippen. "Ik ben er ook zeker van dat ze op het einde van het seizoen hun objectieven zullen gehaald hebben. Ze beginnen de play-offs met vertrouwen en zijn zelfs nog in staat om de titel te pakken."

De 80-voudige Zweedse international heeft zijn hart verloren in Brussel. "Die club zal altijd een plaats in mijn hart hebben", knikt hij. "Ik heb er twee van mijn beste vrienden leren kennen: Vincent Kompany en Serhat Akin. Ik heb er de kans gehad om de Champions League te spelen en ik heb er enkel goeie herinneringen aan."

"Die fantastische 1-0 tegen Celtic (21 oktober 2003) bijvoorbeeld. Ik was 'on fire' en gaf de assist aan Aruna Dindane. Ik heb schitterende momenten beleefd in Brussel en ik kan de club niet genoeg bedanken voor wat ze voor mij betekenden. Daar begon alles voor mij, het opende de deuren in Europa..."

Marc Coucke wil de aftrap elke match laten geven door ex-spelers van de club. Eén telefoontje naar Wilhelmsson volstaat. "Top, echt een goed idee. Ik zou echt blij zijn om terug te mogen keren naar Anderlecht om de fans en de club te groeten. Dat ze me maar bellen."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties