Ivan De Witte spreekt zijn ambities voor play-off 1 uit en geeft zijn top drie: "Anderlecht op drie, ..."
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties

Ivan De Witte, voorzitter van KAA Gent, geeft zijn top drie: Genk, Club Brugge en Anderlecht

Ivan De Witte spreekt zijn ambities voor play-off 1 uit en geeft zijn top drie: "Anderlecht op drie, ..."
Foto: © photonews

Gent plaatste schaarde zich pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie bij de eerste zes in het klassement. Net play-off 1 voetbal dus, maar dat wil niet zeggen dat de Buffalo's niet hoog mikken. Integendeel.

Eerder op de dag lieten we nog de supporters van AA Gent aan het woord in onze zesdelige reeks over hun ambities in play-off 1. 's Avonds deed voorzitter Ivan De Witte zijn zegje in Het Journaal.

De Witte gaat zijn ploeg niet te veel druk opleggen voor de play-offs, er is natuurlijk nog altijd de bekerfinale op 1 mei om een mooi Europees ticket af te dwingen. "Nu hebben we plaats vijf en ik denk dat als we dat kunnen opsmukken naar plaats drie of vier dan zou ik wel een tevreden voorzitter zijn. Maar als ik wat verder kijk, in termen van wat we in Europa kunnen bereiken, is de tweede plaats een verre droom."

Top 3

Een goeie start is natuurlijk cruciaal in het huidige systeem. De verplaatsing naar Club Brugge zal dus meteen een goeie waardemeter zijn. "Stel dat we daar een goede wedstrijd spelen of als we daar onverwacht een zeer goed resultaat halen dan hebben we natuurlijk een hele nieuwe situatie."

De Witte werd ook naar een top 3 gevraagd en dat wordt er volgens hem eentje zonder Gent. "Genk op 1, Club Brugge op 2 en de derde plaats is voor Anderlecht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties