Leandro Trossard over de trainers die hij al had: "Met hem zat het nooit goed, terwijl het met Vreven wel klikte"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 0 reacties

Leandro Trossard zegt dat Albert Stuivenberg het meest bepalend was voor zijn carrière

Leandro Trossard over de trainers die hij al had: "Met hem zat het nooit goed, terwijl het met Vreven wel klikte"
Foto: © photonews

Leandro Trossard is nog maar 24, maar heeft wel al wat trainers versleten tijdens zijn passages bij Westerlo, Lommel en OH Leuven. Bij Genk kwam hij echter de trainer tegen die het meest bepalend was voor zijn carrière.

Uiteraard is hij ook vol lof voor Philippe Clement. "Hij heeft van ons een hechte groep gemaakt waarin iedereen voor elkaar wil vechten. Vóór zijn komst stonden we niet als een ploeg op het veld. Maar nu? In geval van balverlies wil een andere speler dat meteen goedmaken", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Maar het was een andere trainer die hem helemaal lanceerde. "Albert Stuivenberg. Onder Peter Maes speelde ik niet veel. Toen Stuivenberg kwam, is het met mij in stijgende lijn gegaan. Hij zette me erin en hoewel ik niet meteen top was doordat ik weinig had gespeeld, liet hij me wel staan. Zo ben ik enorm gegroeid."

Qua persoonlijkheid kwamen we niet overeen

Hij speelde ook op uitleenbasis bij Westerlo en Lommel en dat was soms andere koek. "Met Dennis Van Wijk botste het. Aanvankelijk speelde ik alles, tot er iets knakte. Het heeft nooit echt goed gezeten. Qua persoonlijkheid kwamen we niet overeen. Nochtans had ik het seizoen nadien Stijn Vreven, ook niet bepaald een zachtaardige coach. Hij schreeuwde veel op mij, maar dat was wél een goed huwelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties