Supporters Standard plannen acties tegen kalender play-off I

Simon Wauters
Simon Wauters
| 10 reacties
Supporters Standard plannen acties tegen kalender play-off I
Foto: © photonews

Hoewel de Luikse ticketverkoop voor play-off I als een trein loopt, zijn vele fans niet tevreden met de kalender. Voor een deel van de fans is het onmogelijk om alle thuiswedstrijden bij te wonen, voor anderen wordt het een hele organisatie om op tijd in het stadion te arriveren.

De supporters zijn klaar om tot half mei voor een helse sfeer te zorgen en hopen nog beter te doen dan de huidige derde plaats. Toch is PHK, die voor de sfeer zorgt in Tribune vier en onlangs nog haar vijftienjarig bestaan vierde, furieus. 

"De wedstrijden waarop onze wedstrijden geprogrammeerd staan, zijn gewoon een schande", vertellen ze. "Vier van onze thuiswedstrijden staan op vrijdag gepland. De laatste zelfs op een donderdag. Van onze verplaatsingen staan er maar twee op zondag gepland en niet één op zaterdag." 

De Luikse fans zijn niet van plan om het daar bij te laten. Ze zijn het vooral beu om op vrijdagavond te moeten spelen. Vooral voor de supporters die van buiten de provincie Luik moeten komen en overdag nog moeten gaan werken, is dat een serieus probleem.

Niet naar Brugge

Maar vooral tijdens de wedstrijd op het veld van Club Brugge zullen de acties van PHK opvallen. Standard speelt in het Jan Breydelstadion op maandag 8 april om 20u30. De wedstrijd duurt minstens tot kwart na tien, waarna nog een busrit van een slordige twee uur richting Luik volgt. PHK is dan ook niet van plan om deze verplaatsing te organiseren. "Dit is nogmaals het bewijs dat er geen respect is voor onze supporters." 

PHK onderstreept wel dat deze acties op geen enkele manier gericht zijn tegen de spelers of Standard zelf. Ze betreuren dat ze hun team niet naar de zege kunnen stuwen in Brugge. "Maar we moeten een signaal geven", besluiten ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties