De ambities van Westerlo in play-off 2: een vooruitblik met Wouter Corstjens

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
De ambities van Westerlo in play-off 2: een vooruitblik met Wouter Corstjens
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo begint dit weekend aan play-off 2 met een duel tegen Beerschot Wilrijk, die andere ploeg uit 1B in Groep A. Wij peilden naar de ambities van de Kemphanen in de eindronde, verwoord door Wouter Corstjens.

Westerlo stond bijna het volledige seizoen in de top vier van het algemene klassement van de Proximus League. Toch kon Westel die plek pas op de slotspeeldag van de reguliere competitie veiligstellen, waardoor ze ook geen play-off 3 moeten spelen.

"Daar ben ik ontzettend blij om", vertrouwde Wouter Corstjens ons toe in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Echt een frustrerend format, die play-downs. Je verzamelt veel punten tijdens de competitie en plots smelten die als sneeuw voor de zon. Kijk naar Lommel. Ze verliezen een keer en hun voorsprong bedraagt nog maar drie punten."

Ambities

'Zonder zorgen voetballen', dat is het motto van Westerlo tijdens de eindronde. "Zoals de trainer al heeft aangegeven, willen we nu vooral genieten. We kunnen ons zonder druk meten met enkele eersteklassers."

"Echt concrete ambities zijn er overigens niet uitgesproken. Het is niet zo dat we vol voor dat Europees ticket gaan. We willen zoveel mogelijk punten pakken en natuurlijk geen slecht figuur slaan."

Experimenteren

Geen druk voor de spelers, dus ook niet voor Bob Peeters, de trainer van Westerlo. "Ik ga ervan uit dat hij wel dingen gaat uitproberen. Iedereen zal zijn kans krijgen, maar ook hier is eigenlijk niets concreet over gezegd. Daarvoor moet je bij de trainer zijn."

Hoewel de Kemphanen aan het einde van de rit zes keer tegen Beerschot Wilrijk gespeeld zullen hebben, kijkt Corstjens toch uit naar de confrontaties met de Mannekes. "Beerschot en Sint-Truiden zijn de matchen waar ik het meest naar uitkijk. Het zijn redelijk korte verplaatsingen en in het verleden hebben we toch enkele leuke onderlinge duels uitgevochten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties