1. Racing Genk-fans blikken vooruit op play-off 1: "Ik zie Standard als grootste uitdager"
Redactie
| 0 reacties

"Berge heeft de sleutel in handen"

1. Racing Genk-fans blikken vooruit op play-off 1: "Ik zie Standard als grootste uitdager"

Play-off 1 is net begonnen en de strijd om de titel is razend spannend. Ook bij de fans bereikt de play-off koorts een hoogtepunt. Daarom laten we de supporters van de zes clubs aan het woord. Racing Genk sluit deze reeks af.

In de aanloop naar het duel tegen Anderlecht spraken wij met Erwin Ramaekers van Supportersvereniging 'Het Moordend Schot' in Genk.

“Ik hoop uiteraard dat Genk kampioen wordt, maar ik heb het meeste schrik van Standard", opent Ramaekers. "Ook voor hun overwinning tegen Antwerp al. Het is zo’n ploeg die kan pieken naar de play-offs.”

Het ziet er naar uit dat Philippe Clement Ruslan Malinovskyi tegen Anderlecht op de positie van de vertrokken Alejandro Pozuelo gaat zetten. Ramaekers vindt dat niet het beste idee. “Ik had liever Leandro Trossard op de nummer tien gezien, zodat Malinovskyi niet hoefde te verhuizen. Hij speelt een goed seizoen en is altijd belangrijk geweest op zijn positie.”

Misschien wel nóg belangrijker op het Genkse middenveld: Sander Berge. “Ik vind Berge de beste verdedigende middenvelder van België. Hij speelt altijd zijn wedstrijd. Misschien niet altijd even opvallend, maar de dip van Genk viel wel samen met de afwezigheid van Sander. Dat is geen toeval. Berge heeft de sleutel in handen.”

Pozuelo zei deze week in Toronto dat zijn toewijding aan het team zijn grootste kwaliteit is. Een uitspraak die uiteraard niet in goede aarde viel bij de Genkse supporters. “Ik begrijp niet dat hij dat durft te zeggen. Iedereen heeft het recht om voor het geld te kiezen, maar laat dit soort uitspraken dan ook achterwege.”

“Daarnaast snap ik het systeem ook gewoon niet. De transferperiode zou voor alle teams gelijk moeten vallen. op deze manier is het bijna competitievervalsing. Buitenlandse clubs met geld kunnen andere teams onthoofden in volle titelstrijd.”

Door de halvering van de punten staan de zes teams weer op een zakdoek. De knappe reguliere competitie van Genk is dan ook geen garantie op de titel. Hoe groot zou de Genkse teleurstelling zijn als het pakweg tweede zou eindigen? “Als we de bekerfinale hadden gespeeld, was dat nog best meevallen. Maar na zo’n seizoen met lege handen achter te blijven… dat zou wel pijn doen.”

In de Europa League betekende de 1/16e finale het eindstation voor Genk. “Dat was jammer, want ik vond dat Slavia Praag echt wel te pakken was. Langs de andere kant hebben de Tsjechen toch ook maar mooi Sevilla uitgeschakeld. Dat doe je niet zomaar. Slavia is waarschijnlijk toch sterker dan je zou denken.”

Slavia Praag neemt het nu op tegen Chelsea. Wat als Genk daar had gestaan? “Natuurlijk zouden die extra Europese wedstrijden voor meer vermoeidheid zorgen. Maar de Europa League laat je natuurlijk niet schieten. Genk speelt jaar na jaar knappe campagnes in de Europa League. Die wedstrijden tegen Sevilla en Chelsea zouden een mooie beloning zijn geweest.”

Racing Genk begint aan play-off I met een thuiswedstrijd tegen Anderlecht. Dinsdag moet het naar Antwerp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties