'Anderlecht en Standard zijn gecharmeerd door een van de seizoensrevelaties in onze competitie'

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
'Anderlecht en Standard zijn gecharmeerd door een van de seizoensrevelaties in onze competitie'

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de jaarwisseling was Moeskroen de ploeg die het meeste punten haalde. Bijzonder verrassend en daar speelt hun doelman een cruciale rol in. Jean Butez keepte zeer sterk en wordt nu gevolgd door Anderlecht en Standard.

Butez werd dit seizoen pas na zes wedstrijden in de basis gedropt en meteen was hij mede verantwoordelijk voor twee clean sheets en een vier op zes. Hij behield zijn basisplaats en bleef in het verdere verloop van het seizoen indruk maken.

Nu wordt de keeper gevolgd door Anderlecht en Standard weet Het Nieuwsblad. Beide clubs hebben echter al een goeie doelman in de rangen. De optie op een extra jaar wordt bij Ochoa waarschijnlijk gelicht en Didillon heeft nog een contract dat loopt tot 2023.

Lille

Butez wil natuurlijk geen tweede keus worden. Zijn vertrekwens maakte hij al wel duidelijk: "Ik heb geen pretentie als ik zeg dat ik op een hoger niveau aan het werk wil. En gezien de financiële situatie van Moeskroen moeten ze miscchien wel enkele spelers verkopen", zei Butez bij RTBF.

Butez zou overigens een dure vogel kunnen zijn. Moeskroen nam hem transfervrij over van Lille, maar de Franse club behield nog wel 50% van de doorverkooprechten. Les Hurlus zien dus maar de helft van het transfergeld, waardoor ze gebaat zijn bij een hoge verkoopprijs.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties