"Roger Vanden Stock in de kleedkamer? Hoogst uitzonderlijk"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 10 reacties
"Roger Vanden Stock in de kleedkamer? Hoogst uitzonderlijk"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In de reeks sneren van Hein Vanhaezebrouck aan het adres van Marc Coucke was die over de kleedkamerbezoekjes van de flamboyante voorzitter één van de meest opmerkelijke. Onder het bewind van Roger Vanden Stock zou dat alleszins nooit gebeurd zijn.

“Het gebeurde onder meer tegen AA Gent”, vertelde Vanhaezebrouck maandag aan Sporza. “We speelden voor het eerst met een ruit op het middenveld en stonden voor na 45 minuten."

"Als de voorzitter dan tijdens de rust in de kleedkamer de spelers komt vertellen dat ze dichter bij hun man moeten spelen,  dan zakt je broek af. Zoiets kan echt niet en is nefast naar de groep toe.”

Ariël Jacobs was vijf jaar lang coach van Anderlecht. Hij maakte zulke taferelen alleszins nooit mee onder ex-voorzitter Vanden Stock: “Een voorzitter die tijdens de rust opduikt in de kleedkamer… dat is hoogst ongewoon. Ik heb het alleszins nooit zien gebeuren.”

Roger Vanden Stock passeerde ná de wedstrijd snel eens in de kleedkamer. Of we nu hadden gewonnen of verloren. Maar voor het overige was zijn aanwezigheid in de kleedkamer hoogst uitzonderlijk.”

Vanden Stock stelde zich ook meer ten dienste van de trainer. “Als je vindt dat ik moet komen, dan kom ik.”, vertelde hij Jacobs. Ook zonder tactisch advies van zijn voorzitter pakte de 65-jarige Jacobs twee titels met Anderlecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties