Zit Anderlecht wel te wachten op de komst van Nkaka? "Als RSCA me niet wil, dat ze het dan zeggen"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 8 reacties

Aristote Nkaka speelt op huurbasis bij KV Oostende en verhuist binnenkort naar Anderlecht

Zit Anderlecht wel te wachten op de komst van Nkaka? "Als RSCA me niet wil, dat ze het dan zeggen"
Foto: © photonews

Anderlecht versterkte zich vorige zomer met Aristote Nkaka, maar de defensieve middenvelder mocht een jaartje langer bij KV Oostende blijven om nog wat te rijpen. Binnen enkele maanden maakt hij de overstap naar paars-wit.

Maar zit de recordkampioen wel te wachten op Nkaka? "Een jaar lang hoorde ik niets van Anderlecht, maar dat baart me geen zorgen. Hun scouts zullen wel rapporten van mij ­gemaakt hebben, zeker", vroeg de middenvelder zich af bij Het Nieuwsblad

"Ik begrijp ook dat Michael Verschueren nu andere zorgen heeft. Maar ik voel me wel al een Anderlecht-speler. Natuurlijk ben ik geen nieuwe Biglia, maar ik wil straks een eerlijke kans krijgen", verduidelijkte Nkaka zich.

De defensieve middenvelder speelde nog niet de helft van het aantal mogelijke speelminuten en zat drie keer een schorsing uit. Een keer na vijf gele kaarten, een keer voor een dubbele gele en een keer voor een rechtstreekse rode.

Het is nog maar de vraag of Nkaka effectief bij paars-wit zal spelen. De man die hem destijds binnenhaalde, Luc Devroe, loopt al een tijdje niet meer rond in het Astridpark. "Als Anderlecht me echt niet wil, dat ze het dan zeggen. Het zal wellicht ook afhangen van wie de trainer wordt."

Nkaka voelt zich wel al een echte speler van Anderlecht. "Zelf zag ik alleszins zowat alle duels van Anderlecht op tv en ook enkele live. Ik denk dat ik de concurrentie kan aangaan met Kums, Makarenko of Kayembe. Ik was echt ontgoocheld toen ik tegen hen op de bank moest zitten", besloot Nkaka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties