Analyse Rutten trok zelf conclusies, Anderlecht deed hetzelfde: logische scheiding der wegen

Rutten trok zelf conclusies, Anderlecht deed hetzelfde: logische scheiding der wegen
Foto: © photonews

Het hing al weken in de lucht hoor, dat ontslag van Fred Rutten. Maar wat er de laatste dagen allemaal gebeurde, heeft het proces versneld. Anderlecht dacht nog door te gaan met Rutten tot het einde van de play-offs, maar de Nederlander kon in de huidige omstandigheden niet functioneren.

Na het gesprek met de BCS gisteren deed Michael Verschueren beloftes in naam van zijn trainer. Meer jeugd opstellen bijvoorbeeld. Maar Rutten zag dat al niet zitten en gaf dat ook aan. Daaropvolgend liet hij ook al weten dat hij volgend seizoen al zeker geen deel meer zou uitmaken van Anderlecht. Rutten was ook zwaar onder de indruk van wat er gebeurde vrijdag.

Daarnaast verwonderde hij zich steeds meer over de werking op Neerpede en wat er allemaal uitlekte van de interne gesprekken. In Anderlecht waren ze dan weer verbaasd over hoe hij sommige zaken op de spits dreef. De werking van de beloften was bijvoorbeeld helemaal ontregeld. Rutten toonde zich de voorbije weken ook gelaten op zijn persconferenties. De luchtige sfeer deed meer dan één wenkbrauw fronsen.

De directie van paars-wit besloot daarop de samenwerking met hun coach met onmiddellijke ingang te beëindigen om volgend seizoen al voor te bereiden. Of dat met een nieuwe coach (Hjulmand?) of met de huidige assistenten - De Roeck, Belhocine en Zetterberg - gaat gebeuren, is op dit moment nog niet duidelijk. Om een nieuwe coach nog niet te verbranden, lijkt de tweede optie momenteel de meest logische.

Jeugd nieuwe kans

Anderlecht wil op dit moment de gemoederen bedaren en tegemoet komen aan de eisen van hun fans. Dat wil zeggen: jongens als Saelemaekers, Cobbaut, Amuzu, Kayembe... zullen weer meer in de plannen moeten voorkomen. Rutten had verschillende onder hen opzijgeschoven en was niet van plan nog op die beslissing terug te komen.

In Neerpede proberen ze zo ook de situatie te ontmijnen. Al is het ontslag van een tweede coach op één seizoen tijd niet meteen wat je van het huis verwacht. De opdrachten voor de komende weken zijn duidelijk: proberen er nog het beste uit te halen en een evaluatie maken van de kern voor volgend seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties