Analyse Leko kwam deels met verklaringen na Antwerp, maar waar zit het Club Brugge van speeldag 1-3?
Redactie
| 21 reacties

Dit Club Brugge is niet consistent genoeg om Genk van de titel te houden

Leko kwam deels met verklaringen na Antwerp, maar waar zit het Club Brugge van speeldag 1-3?

Na de scoreloze draw tegen Antwerp staat Club Brugge zes punten in het krijt ten opzichte van leider Racing Genk. Tegen de Limburgers oogde het al vrij futloos en dat was tegen Antwerp, op twintig minuten in de tweede helft na, niet anders.

Op de persbabbel in de Bosuil legde de Kroaat de focus niet alleen op de penaltyfase met Van Damme en Openda. “We wisten op voorhand dat deze match ging draaien om power, intensiteit, tweede ballen en details” zei Leko.

Vreemde keuze

Club was dus gewaarschuwd. “Maar het voetbal was niet goed genoeg. Ik zag te weinig beweging en te veel individuele acties. Qua voetbal was dit niet het Club dat we de laatste twee jaar aan het werk hebben gezien. We hebben iets nieuws nodig, nieuwe energie”, aldus de Kroatische coach.

Misschien doelde hij met die uitspraak wel op de verrassende basisplaats voor Openda in de plaats van Schrijvers. Was het wel een verstandige keuze om je aanvaller met 12 goals op de bank te houden voor iemand die er tot dusver nog maar eentje tegen de netten heeft getrapt. Leko vond van wel.

“Met Schrijvers en Vanaken heb je twee spelers die graag de bal komen halen en dat is van het goede te veel tegen een ploeg die graag in het duel speelt. Als we na drie minuten die strafschop krijgen, zegt iedereen: ‘goede zet van de trainer’”, aldus Leko. Al speelde blauw-zwart na de rust en de vervanging van Openda zijn beste 20 minuten van de partij met een mannetje meer op het middenveld.

Even terug naar “het Club van de laatste twee jaar”. Vorig seizoen liep het tijdens de reguliere competitie van een leien dakje, maar in de play-offs werden maar drie zeges geboekt. Dat is even veel als dit jaar en nu zijn we nog maar halfweg.

Ups en downs

Dit seizoen werd de focus, terecht, op de Champions League gelegd en dat leverde een knappe Europese overwintering op. Daardoor verzwakte de focus in de Jupiler Pro League. Naast enkele knappe resultaten tegen de topploegen leverde dat ook enkele vreemde uitslagen op (ook in eigen huis) tegen de ‘kleinere teams’, waar het vorig seizoen zo goed tegen ging.

Naast mooie ups dus ook te veel downs voor Club tijdens het seizoen en dat trekt zich nu door in de play-offs met een 1/6. Dat valt simpelweg niet te permitteren in dit competitieformat, waar de voornaamste titeluitdager de puntjes op de i aan het zetten is.

Alles winnen en hopen op puntenverlies van de Limburgers tegen Standard en Antwerp, dat is het enige wat Club nog kan doen om kampioen te worden. Of krijgen ze ook hulp van – de tot dusver flauwe – scherprechters Anderlecht en Gent?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties