Ex-CEO van de voetbalbond ziet het somber in voor KV Mechelen

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties
Ex-CEO van de voetbalbond ziet het somber in voor KV Mechelen

De meningen over het lot van KV Mechelen blijven verdeeld. Er werd een 'degradatie naar 1B' gevorderd, maar als de letter van de wet gerespecteerd wordt dan is volgens sommigen een degradatie naar Eerste Amateur de juiste vordering.

Jean-Marie Philips denkt het laatste. De voormalige CEO van de KBVB reageerde bij Bruzz.be op het nieuws dat dinsdag naar buiten kwam over de strafvorderingen voor KV Mechelen en Waasland Beveren.

"In het bondsreglement staat dat als een club in een lagere afdeling speelt dan deze waarin ze uitkwam op het ogenblik van de inbreuk, ze wordt verwezen naar de onmiddellijk lagere afdeling dan deze waarin ze uitkomt op het ogenblik van de uitspraak", aldus Philips, die nu medewerker is bij Union uit 1B.

Dubbel interpreteerbaar

Die regel valt op twee manieren te interpreteren, vooral de passage "het ogenblik van de uitspraak". Volgens sommigen zijn we nog in het seizoen 2018/19 en speelt KV Mechelen in 1B. Degradatie naar een reeks lager zou dan betekenen: naar Eerste Amateur. Dat zou in het voordeel zijn van Tubeke, dat net zoals vorig jaar (dankzij de schrapping van Lierse) niet naar het amateurvoetbal moet afzakken.

Maar je kan de uitspraak ook interpreteren als: KV Mechelen heeft op sportieve wijze de promotie afgedwongen en komt uit in 1A. Dan moeten ze 'slechts' naar 1B degraderen. In dat geval is het voor Tubeke gedaan in 1B.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties