Snelders beseft belang bekerfinale in titelstrijd: "Bij Gent weet je niet in welke gedaante ze zich zullen presenteren tegen Genk"
Clint Vens
| 5 reacties

Eddy Snelders laat zich uit over de titelstrijd in het komend voetbalweekend

Snelders beseft belang bekerfinale in titelstrijd: "Bij Gent weet je niet in welke gedaante ze zich zullen presenteren tegen Genk"
Foto: © photonews

Ligt na komend voetbalweekend de titelstrijd in een beslissende plooi of loopt Club Brugge terug in op Racing Genk? Na vijf speeldagen heeft Racing Genk een bonus van zes punten op eerste achtervolger Club Brugge, maar de Bruggelingen zijn nog niet uitgeteld voor een tweede opeenvolgende landstitel.

De eerste belangrijke wedstrijd in de titelstrijd wordt zaterdagavond in de Ghelamco Arena afgewerkt. Koploper Racing Genk wil in de Arteveldestad op zoek naar de drie punten. De vraag is hoe de Gentenaars zich gaan presenteren de bekerfinale van volgende week woensdag in gedachten. 

Wikken en wegen voor Thorup

Eddy Snelders maakt alvast de denkoefening: "Dat is een keuze van de trainer. Aan de ene kant is het een goeie voorbereiding voor binnen vier dagen, maar aan de andere kant houdt het ook een bepaald risico in voor blessures. Het is een afweging die je moet maken."

Aan de ene kant is het een goeie voorbereiding voor binnen vier dagen, maar aan de andere kant houdt het ook een bepaald risico in voor blessures. Het is een afweging die je moet maken."

"De competitie is nu niet meer prioritair geworden voor Gent nu het via play-off 1 niet meer mogelijk is om Europees te halen. Gaan ze spelen met hun sterkste elftal op halve sterkte of gaan ze met een half elftal vol doorgaan?"

Snelders geeft Genk wel een grote kans op succes: "In Gent zijn het altijd moeilijke wedstrijden, maar ik zie Genk wel zeker iets halen. Veel zal natuurlijk afhangen van de prestatiedrang van de Buffalo's."

Club Brugge: oerkracht in eigen huis

Het tweede belangrijk luik vindt plaats in Brugge, daar neemt blauw-zwart het op tegen het geplaagde Anderlecht. Voor Snelders is die wedstrijd echter niet allesbeslissend in de titelstrijd: "Neen, er kan mathematisch nog veel gebeuren."

"We hebben dit de laatste twee weken al gezien. Zes punten inhalen wordt echter wel moeilijk. Brugge weet dat ze moeten winnen anders zal de spankracht van de play-offs wat wegebben. In hun thuiswedstrijden zijn ze meestal ongenaakbaar dus zie ik ze geen punten laten liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties