Gumienny enorm kritisch: "Arbitrage mag blij zijn dat Club won" & "Zonder VAR was het helemaal een catastrofe"

Gumienny enorm kritisch: "Arbitrage mag blij zijn dat Club won" & "Zonder VAR was het helemaal een catastrofe"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw was de VAR het gespreksonderwerp na een cruciaal duel in play-off 1. Deze keer ging het om de afgekeurde 1-0 van Wesley bij Club Brugge - Anderlecht.

"Ik herinner me dat de directeur arbitrage van de FIFA vorig jaar rond deze tijd hier is geweest. Hij heeft toen gezegd dat de VAR niet moet tussenkomen wanneer iemand vijf centimeter buitenspel staat. Pas bij 20 of 30 centimeter mag dat gebeuren", zei Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

En bij de afgekeurde goal van Wesley was het minder dan 20 centimeter. En dan kan je jezelf ook nog afvragen of de lijn juist getrokken was en het beeld op het correcte moment werd stilgelegd.

"Voor de arbitrage is het een goede zaak dat Club Brugge toch nog won. Want als Club hier nog eens twee punten had verloren door een arbitrale dwaling, dan was de polemiek veel groter geweest."

VAR is nodig

Gumienny heeft ook zijn bedenkingen bij het niveau van de scheidsrechters in het algemeen. "De VAR heeft al veel kritiek gekregen en terecht, maar zonder de VAR was de arbitrage in de play-offs helemaal een catastrofe geweest. Als je ziet hoeveel tussenkomsten er deze speelronde weer waren", besloot Gumienny

Er was de penalty op Emond die pas na raadpleging van de VAR werd gefloten en ook bij de afgekeurde goal van Ito beging de Japanner eerst een overtreding.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties