Fan KV Mechelen: "Dat zou dé ultieme revanche zijn"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 25 reacties

Patrik Vander Beeuren wil ondanks de extra-sportieve perikelen ten volle genieten van de bekerfinale

Fan KV Mechelen: "Dat zou dé ultieme revanche zijn"
Foto: © photonews

KV Mechelen en AA Gent spelen woensdag om 14u30 de finale van de Beker van België op de Heizel.

In de aanloop naar de finale spraken wij met Patrik Vander Beeuren, ondervoorzitter van KVM-side Laakdaal/Oelegem over de wedstrijd, het matchfixingsschandaal en de Europa League.

“Ik schat de kansen op fifthy-fifthy”, steekt Vander Beeuren van wal. “Voor aanvang van play-off 1 had ik al op Facebook geschreven dat Gent geen punt zou pakken en alles op de bekerfinale zou zetten. Nou ja, de Buffalo’s pakten intussen toch al één punt."

AA Gent speelde afgelopen weken lastige wedstrijden, terwijl KV Mechelen toch al een hele tijd stilligt. Malinwa werkte dan maar een aantal oefenwedstrijden af.

“Ik ben gaan kijken naar de oefenpot tegen Lokeren. Dat was niet om aan te zien. Lokeren speelde duidelijk tegen hun zin en het tempo lag vreselijk laag. Dat soort oefenwedstrijden zegt echt niks.”

Sportief beleefde KV Mechelen een topseizoen met het behalen van de bekerfinale én promotie naar 1A. Alleen hangt die promotie aan een zijden draadje door het matchfixingsschandaal. Gaat dat zwaard van Damocles woensdagnamiddag een invloed hebben op de spelers?

“Volgens mij niet. Dat gedoe is al een paar maand aan de gang en in 1B was er alleszins nooit iets van te merken. Al is AA Gent natuurlijk van een andere orde dan 1B. De spelers zeggen allemaal dat het geen rol zal spelen”, aldus Vander Beeuren.

“Wij gaan proberen om het woensdag niet aan ons hart te laten komen. Hoe lastig het ook is, we moeten er het beste van maken. We hebben kans om de beker te winnen en moeten daar van genieten.”

Bij Mechelen voelen ze zich ook geviseerd door de KBVB. “Iedereen praat nu over Moeskroen – Eupen, maar een jaar eerder was er ook al  Kortrijk - Moeskroen. Het is schandalig dat wij gestraft worden en andere teams er fluitend mee wegkomen.”  

Door het extra-sportieve zou je haast vergeten dat Mechelen op sportief vlak op negentig minuten van de groepsfase van de Europa League staat. Heeft Vander Beeuren favoriete tegenstanders?

“Ik zou liefst een paar mooie clubs loten, die qua afstand toch haalbaar zijn om mee te gaan op verplaatsing. Een Club uit Italië of Engeland bijvoorbeeld. Als het Rusland of Kazachstan maar niet is. In de Europa League hebben we sowieso niets te verliezen.”

“Het zou geweldig zijn om binnen een paar maand tegenover pakweg Arsenal te spelen in de Europa League. Dan kunnen we deze zaak definitief afsluiten. Het zou de ultieme revanche zijn tegenover de club die ons naar 1B wil, zodat het onze plek op het hoogste niveau kan inpikken.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties