Waar Rutten al zijn krediet verloor: "Zij hebben ons naar de slachtbank geleid"

Waar Rutten al zijn krediet verloor: "Zij hebben ons naar de slachtbank geleid"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Toen Anderlecht in januari een trainer zocht en een aantal 'njets' kreeg van een aantal targets, kwam Frank Arnesen aandraven met Fred Rutten. Een man die voor discussie zorgde bij paars-wit en na een aantal maanden weer bedankt werd voor bewezen diensten.

Arnesen haalde Rutten binnen en legt uit waarom. "Ik heb Fred destijds in 2001 naar PSV gebracht als Hoofd Opleiding - ik ken hem al lang. Maar ik had zeker drie, vier jaar niet meer gesproken met hem. Ik nam Fred omdat hij, naast het voetbal, ook hele goeie inzichten heeft in de organisatie van een voetbalclub", vertelt Arnesen in HLN.

"Fred kan heel goed analyseren - scouting, staf, het medische... Ik vond dat ikzelf, maar ook de ganse club, op dát moment iemand als Fred goed konden gebruiken. Fred gaf ons nuttige adviezen, en daarnaast kwalificeerde hij ons voor play-off 1. Zodus..."

Maar in de play-offs ging Anderlecht helemaal de mist in. "Allemaal - in de club en in de kleedkamer - zijn we enorm geschrokken van de eerste wedstrijd op Racing Genk. Zij hebben ons recht naar de slachtbank geleid - het was 3-0 maar het had evengoed 5-0 kunnen zijn. De klap was zó groot, en drie dagen later verlies je ook nog eens van Brugge... - in één week tijd was álle vertrouwen dat we hadden opgebouwd weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties