Bij Anderlecht zagen ze rode kaart als positief keerpunt: "Iedereen kwam samen, het was wij tegen de rest"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 20 reacties

De rode kaart was een positief keerpunt voor Anderlecht

Bij Anderlecht zagen ze rode kaart als positief keerpunt: "Iedereen kwam samen, het was wij tegen de rest"
Foto: © photonews

Er liep er eentje als een gek rond het veld na het laatste fluitsignaal. Thomas Didillon heeft dit seizoen al verschillende keren zijn ploegmaats op hun plaats gezet omwille van een gebrek aan mentaliteit. Dat kon hij hen zondag allerminst aansmeren...

Didillon was zowaar nog een beetje aan het glimlachen na de match. Normaal gezien is het niet echt de meest enthousiaste speler van paars-wit. "We hebben dit op karakter gedaan. Ik ga misschien niet het woord 'helden' gebruiken, maar... Ok, we moeten wel bescheiden blijven, maar hier kunnen we op voortbouwen. We hebben het allemaal samen gedaan, dat was schitterend om te zien. Maar we moeten blijven werken."

Na de rode kaart leek het zelfs nog beter te gaan voor Anderlecht. "Het heeft ons bij elkaar gebracht", knikte Didillon. "Ik weet niet of het terecht was of niet, maar iedereen had een gevoel van 'wij tegen zij'. Als iedereen dan toch tegen ons is... Dat gevoel hadden we. Het heeft ons extra motivatie gegeven."

Geen centimeter!

Ook Didillon was blij dat de fans eindelijk iets om te feesten hadden. "We moesten hen iets teruggeven voor alle steun die we kregen. Tijdens de rust viel er dan ook niet veel te zeggen. De coach zei dat we geen centimeter mochten toegeven en gewoon moesten voortdoen. Dat hebben we dan maar gedaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties