Thorup legt uit wat hij wou bereiken met Rosted op rechts
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 10 reacties

Jess Thorup moest Rosted al voor de rust naar de kant halen

Thorup legt uit wat hij wou bereiken met Rosted op rechts
Foto: © photonews

Jess Thorup voelt het na de verloren Bekerfinale en één op éénentwintig in play-off 1 allicht al wat warmer worden. Zeker nadat een wel heel opmerkelijke keuze van hem op een sisser uitdraaide.

Zo koos hij voor Sigurd Rosted in plaats van Souquet op de rechtsachter. Die werd vervolgens een dik halfuur horendol gedraaid door Krépin Diatta. Al na veertig minuten moest Thorup zijn fout toegeven en haalde hij de Noor naar de kant. Achteraf gaf hij tekst en uitleg bij zijn keuze.

"Natuurlijk was dat een risico", aldus Thorup achteraf. "Ik had gezien dat de meeste kansen van Club Brugge ontstaan op de flanken. Daarom koos ik voor Rosted in plaats van Souquet. Met hem hadden we toch een iets meer verdedigend ingestelde speler op die positie."

Natuurlijk was Rosted teleurgesteld, maar ik heb het hem uitgelegd

Daar moest hij dus al snel op terugkeren. "Na zijn gele kaart wou ik geen risico's nemen. Ik wilde niet opnieuw met tien tegen elf de match afwerken. We hebben het al eens meegemaakt tegen Club Brugge in deze play-offs." Toen was het Vadis Odjidja die vroegtijdig de douches moest opzoeken. En Rosted? Die was uiteraard niet echt happy. "Hij was teleurgesteld, maar ik heb het hem uitgelegd", sloot Thorup af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties