Reactie Belhocine looft mentaliteit en fantastische Verschaeren: "We hadden er heel de week op gewerkt"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 11 reacties
Belhocine looft mentaliteit en fantastische Verschaeren: "We hadden er heel de week op gewerkt"
Foto: © photonews

Het is eens iets anders: lachende gezichten zien op Anderlecht. Zoveel is dat nog niet gebeurd dit de laatste maanden. Meestal zijn het wat groene glimlachjes, nu kwamen de tanden zelfs bloot. Om maar te zeggen dat het deugd deed in Brussel.

Karim Belhocine had misschien nog de breedste 'smile'. Als je team 85 minuten met tien staat en dan nog wint, in deze omstandigheden, dan heb je een half mirakel verricht qua mentaliteitsopbouw. "Ik heb winnaars vandaag gezien", knikte Belhocine. "Karakter, energie, solidariteit... De veerkracht die ze toonden na de 1-1... We hebben de fans eindelijk gegeven wat ze verdienden."

Anderlecht was met tien zelfs beter dan Standard. "In balbezit hebben we toch het een en ander kunnen creëren. Ik was blij met het spel, maar vooral met hoe we het gedaan hebben. In het hoofd zat het goed."

Verschaeren subliem

Er waren veel spelers op niveau, maar over Yari Verschaeren moesten we het toch nog even hebben. De 17-jarige spelmaker was subliem te noemen. "Ik zie Yari elke dag met de glimlach werken", zei Belhocine. "Ik had hem gezegd dat hij meer diepgang moest zoeken en daar hebben we deze week hard aan gewerkt."

"Dan doet het deugd dat hij op zo'n fase scoort. Het is niet makkelijk voor hem, want hij heeft ook examens. Maar ik moet hem feliciteren hoe hij daarmee omgaat. Ik hoop dat hij het gaat maken! Hij is een fantastische jongen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties