Heynen aan serieuze opmars bezig: "Ik voel dat er nog groeimarge is"

Robby Morren
Robby Morren en Jeroen Verschakelen
| 12 reacties
Heynen aan serieuze opmars bezig: "Ik voel dat er nog groeimarge is"
Foto: © photonews

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

KRC Genk nam dit weekend op overtuigende wijze de maat van Antwerp en ligt nog steeds op titelkoers. Ook Bryan Heynen pikte een goaltje mee vanop de stip: de 22-jarige middenvelder is intussen een vaste waarde geworden in het elftal van Clement en dat is best wel indrukwekkend.

Toen Alejandro Pozuelo, een van de absolute uitblinkers in de Jupiler Pro League dit seizoen, de Genkse deur achter zich dichttrok en naar Toronto FC verhuisde, schreven sommigen de titelkansen van KRC Genk waarschijnlijk al af. Daarom is het des te straffer dat de Limburgers niet alleen onverschrokken voortdenderen richting titel, maar dat ook de nog maar 22-jarige Bryan Heynen is opgestaan op het middenveld.

Pozuelo doen vergeten?

Toegegeven, Ruslan Malinovskyi doet er eveneens alles aan om Pozuelo te doen vergeten en daarnaast kunnen de Genkies steevast bogen op sterkhouder Sander Berge. Maar toch is het opmerkelijk dat middenvelder Heynen zich in play-off 1 tot een van de smaakmakers ontpopt bij de competitieleider. Het jeugdproduct van de Genkenaars is alvast dankbaar voor de kansen die hij krijgt, maar weet dat hij nog een hele weg af te leggen heeft.

"Week na week geeft de coach mij vertrouwen, en dat helpt om te groeien", vertrouwde hij ons toe. "Doordat we meer samenspelen, voelen mijn ploegmaats en ik elkaar ook steeds beter aan en creëren we meer automatismen. Persoonlijk heb ik op verschillende vlakken stappen gezet, maar ik voel dat er nog heel wat groeimarge is", besluit de talentvolle jongeling.

Rustig blijven

En de titel? Natuurlijk wil hij die, al legt Genk zichzelf geen druk op volgens Heynen. Ondanks zijn indrukwekkende individuele curve lijkt hij er dus al bij al vrij rustig onder te blijven. Een speler om in de gaten te houden!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties