Broer Ally Samatta helpt Genk een handje: "Ally tegen Mo Salah, dat zou wat zijn"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Broer van Ally Samatta pleit dat hij nog een jaartje bij Genk moet blijven

Broer Ally Samatta helpt Genk een handje: "Ally tegen Mo Salah, dat zou wat zijn"
Foto: © photonews

Er wordt zondag weer naar Ally Samatta gekeken om er in Jan Breyden één of twee in te jassen. De Tanzaniaan is een ster in België, maar vooral in eigen land. Daar supportert zijn broer Mohamed - enorm belangrijk voor Ally - elke match mee. "Hij steunt ons waar hij kan."

Mohamed Samatta voedde zijn twee jaar jongere broer op na de dood van hun moeder. 'Moody' werd zelf profvoetballer in Tanzania, maar daar gaat hij niet rijk van worden. "Ik ben nog geen seconde jaloers geweest op mijn kleine broer. Ally verdient veel geld, maar hij helpt ons waar hij kan. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik een huis heb kunnen bouwen voor mijn vrouw en kinderen", klinkt het in HLN.

"Ik ben hem heel dankbaar voor alles wat hij voor ons doet. Vroeger geloofden de mensen hier niet eens dat hij mijn broer was. Tot hij op bezoek kwam. Dan vielen de monden open. Ally is hier een held, een rolmodel voor de mensen. Hij is de eerste Tanzaniaanse voetballer die het maakt in Europa en een geweldige ambassadeur voor ons land. Ally Samatta heeft Tanzania op de wereldkaart gezet."

En Mohamed is één van de grote voorpleiters dat hij in Genk zou blijven. "Ik wil hem Champions League zien spelen, dan ben ik zeker dat ik elke wedstrijd van hem zal kunnen bekijken. Ally Samatta tegen Mo Salah, dat zou wat zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties